Star Wars Univerzum

Star Wars

Ami tudható Az utolsó Jedik előzeteséből [25.]

2017. október 30. - Rebel Alliance

Április közepén az első előzetes, majd júliusban egy forgatásról szóló werkfilm, végül október 10 -én egy második,  -- rendkívül gazdag képi világú és nagyon érdekes -- trailer jelent meg a rajongók számára. Az új előzetes már a legelső megjelenési napon rekordot döntött a nézettséget illetően, annak ellenére, hogy előtte Rian Johnson rendező arra intette a Star Wars rajongókat, hogy a premierig már ne nézzenek meg semmilyen promót a nagyobb meglepetés érdekében. Később viszont Johnson elismerte: az előzetes nagyon jól sikerült és megjelentek az új, hivatalos plakátok is:

utolso_jedik_plakat.jpg

A legújabb plakátba ugyan erőltetett módon belemagyarázták, hogy a figurák elhelyezkedése Darth Vader sisakjának képét idézi (?), de ezen túllépve kijelenthető: egy egészen jól sikerült display készíti elő a december 14 -re időzített bemutatót. Amit persze már nagyon várunk. Összesen 45 nappal a bemutató előtt, nézzük meg, mi vehető ki a rövidke, alig két és fél perces anyagból? Címszavakban:

Különleges lépegetőket látunk (új típusúakat), aztán Kylo Rent maszkban, majd Rey fénykarddal gyakorol az Ahch-To bolygón, felbukkan Luke (láthatjuk műkezét), segíti Rey gyakorlását, a következő képkockákon Kylo Ren dühöng (már megint), majd látjuk űrvadászt vezetni, mozgalmas űrcsatát látunk, teljesen új típusú hajókkal, Leia visszatér a képernyőre, újra száguld az Ezeréves Sólyom (nyomában TIE vadászokkal), látjuk a Millenium Falcon vezető-ölésében Csubakkát és mellette egy cuki kis hörcsögszerű vizi-madarat, egy porgot, Poe Dameron arca is felbukkan, Finn megküzd Phasma kapitánnyal, BB-8 segédpilótaként tündököl, feltűnik egy másik új lény, egy jégróka is, majd hatalmas birodalmi hadsereg képe villan be, köztük ott van Finn is, hatalmas birodalmi támadás bontakozik ki a vörös talajú Crait bolygón, lépegetőkkel, később Snoke testi valójában szugerál bennünket, Rey szenved valamitől, majd Kylo Rennel társalog, aki a kezét nyújtja felé.

Mozgalmas, látványos, izgalmas és érdeklődést keltő minden képkocka. Összbenyomásként azt érzi az ember, hogy egy igazi Star Wars filmbe pillanthat, melyben párviadalok, űrcsaták, fénykard jelenetek, űrhajós üldözések és bonyodalmak egyaránt elvarázsolnak bennünket.

Amit biztosan tudhatunk:

  • A birodalom teljes felszíni haderővel támadja a felkelőket
  • Luke aktívabb szerepet kap majd, mégpedig Rey kiképzőjeként
  • A Rey és Kylo Ren közti kapcsolatból többet tudhatunk majd meg
  • Poe és Finn továbbra is főszereplők maradnak, utóbbi fontos párviadalt vív Phasma kapitánnyal és úgy tűnik ő lesz az, aki komolyabb bonyodalmakba keveredik (az első rend uniformisában láthatjuk, vagyis valószínűleg beépül a birodalmiak közé)
  • Snoke -ról többet is megtudhatunk, hiszen végre nem csak hologramként, hanem ember nagyságú, testi valójában is láthatóvá válik
  • Új lények bukkannak majd fel: például a cuki porgok (vizimadarak) és a Crait bolygó jégrókája
  • Számíthatunk űrcsatákra is látványos elemekkel

Amire kíváncsiak vagyunk:

  • Kicsoda valójában Snoke?
  • Milyen kapcsolat fűzi egymáshoz Reyt és Luke -ot? 
  • Ki Rey apja? 
  • Mire készül Kylo Ren és változik e karaktere?
  • Hogyan vonják ki Leiát a történetből?
  • Sikerrel jár e az Első Rend támaszpontján Fin?
  • Mitől szenved Rey?
  • Mivé változtatják Luke karakterét?
  • Mi lesz az új karakterek szerepe?

Bennünket két kérdés foglalkoztat leginkább a VIII. résszel kapcsolatban: az egyik, hogy Az utolsó Jedik vajon a Gareth Edwards féle komor, fantáziátlan drámaisághoz lesz e közelebb, vagy a VII. rész mozgalmasságához, illetve, hogy a Star Wars stílusjegyekből mennyit kapunk meg a VIII. epizódban?

Ha érdekesnek találtad, keresd fel Facebook oldalunkat is!

Luke -ot és Rey -t szándékosan kihagytuk a listából, hiszen rájuk nyilvánvalóan a legelső helyen vagyunk mindannyian kíváncsiak. :-)

Ha érdekesnek találtad, keresd fel FB közösségünket is! 

sw_logo.jpg

2017.10.30.(15:30)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr9713117536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerico 2017.10.30. 16:26:51

Én már nagyon várom a bemutatót! Már csak 45 nap van addig! Snoke karaktere érdekel leginkább, mert kíváncsi vagyok arra, hogy kicsoda valójában? Második helyen van nálam Kylo Ren sztorija. Hogyan lett Ben Solo -ból Kylo Ren? És végül a "bronzérmes" Rey - Luke kapcsolata. Vajon tényleg apa - lánya viszony van köztük? Reméljük mindezt megtudjuk!

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.10.31. 13:25:14

@Jerico: Mi is várjuk. Számoljuk a napokat!
A két legnagyobb rejtély: Snoke kiléte és Rey származása, múltja. :-)

Jerico 2017.12.02. 20:06:39

Engem ez a kettő érdekel:
Kicsoda valójában Snoke?
Milyen kapcsolat fűzi egymáshoz Reyt és Luke -ot?
Ki Rey apja?
süti beállítások módosítása