Star Wars Univerzum

Star Wars

Star Wars: The Rise of Skywalker | Final Trailer [44.]

2019. november 07. - Han Solo.

Elkezdődött a visszaszámlálás, már csak 42 nap és itt a Star Wars IX. epizódja, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) melynek látványos előzetese rendesen felkorbácsolja mindenkiben az érdeklődést.

Ami biztos: J.J. Abrams inger-gazdag helyszíneket és egy fordulatos történetet fog nekünk bemutatni decemberben, baromi látványos jelenetekkel "megfűszerezve". Ami viszont a kérdéseket illeti, azokból bőven van találgatnivalónk.

Az első mindjárt az, hogy Palpatine valóban visszatér e főszereplők közé és ha igen, milyen formában. Hangját halljuk ugyan a bejátszásban, de a kétségek azért bennünk vannak. A Last Jediben meghal a régi főgonosz (Snoke) és ideiglenesen (?) Kylo Ren lép a helyére, de valódi legfőbb nagy úr nélkül nem maradhat a sorozat.

Aztán nagy kérdés, hogy mihez kezdenek Kylo Ren alakjával, mely karakter az egyik legérdekesebb a harmadik trilógiát tekintve. Ugyancsak ide tartozik Rey alakja is, akinek származásáról és múltjáról a 7. epizód óta folytatnak találgatásokat világszerte a hardcore rajongók.

Óriási kérdőjel a trilógia lezárásának módja is, hiszen most egy történetfolyamot kell(ene) úgy befejezni, hogy az méltó legyen a franchise örökségéhez és az egész kultikus Star Wars univerzumhoz.

A VIII. epizód végére az Ellenállás egy alig maroknyi kis csapatra szűkült, akik simán elfértek a Millenium Falcon fedélzetén. Mondhatni vesztésre áll ügyük, az Első Renddel és Kylo Ren - Hux tábornok vezette sereggel szemben. Érdekes lesz megtudni, hogy miként oldják majd meg Abramsék ebből a vesztes helyzetből a happy end -et, ami trilógia-zárásként borítékolható.

A felsorolt alapkérdések mellett persze ezernyi talány foglalkoztathat bennünket, ha a IX. epizódra gondolunk: milyen új lényekkel találkozunk majd, milyen lesz a fénykard-párbaj Rey és Kylo Ren között, hogyan kerülnek egy oldalra (ha valóban ez történik majd), mi lesz a sorsa a többi kulcsszereplőnek: Finnek, Poe Dameronnak és igaz e az a pletyka, hogy Hona Solo valamilyen formában újra visszatér?

Nem kell sokat várnunk: 2019 december 19-én minden(ki) derül. Addig is az Erő legyen veletek!

Star Wars filmek blogja

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr915295172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fortress_ 2019.11.08. 13:28:58

Palpatine visszahozása jó ötlet, ha valóban megcsinálják. Ami az ellenállókat illeti: a trailer több száz felkelőt mutat, így Abrams gyorsan megsokszorozza a VIII.rész végi egy tucatnyi lázadót.

Remélem Rey származásáról valami jobbat találtak ki, mint az a szerencsétlen sintér Rian Johnson.
süti beállítások módosítása