Star Wars Univerzum

Star Wars

A Star Wars filmek folytatási irányai [51.]

2023. április 09. - Han Solo.

A 2023-as Star Wars Celebration április 7-én Londonban három fontos új hírrel lepte meg a Csillagok háborúja rajongókat a franchise jövőbeni terveit illetően. Kiderült ugyanis, hogy a Disney három élőszereplős, egész estét mozifilmben gondolkodik az elkövetkező évekre vonatkozóan. Lássuk ezeket!

starwars_koszakok.jpg

A Star Wars idővonal ú korszakokkal kiegészülve (Jedik hajnala, Régi köztársaság kora) forrás

Az első a Skywalker kora utáni folytatás lesz, mely állítólag 15 évvel fog később játszódni, mint a kilencedik, legutolsó rész. Az írói feladatokra Steven Knight lett felkérve, míg a rendező pedig Sharmeen Obaid-Chinoy lesz várhatóan.

A második lényeges hír, hogy a Mandalori-világ egy sajátos összegző filmet kap majd, mely éppen ugyanúgy fogja egyesíteni az Ahsoka, Skeleton Crew, Mandalóri és Boba Fett karakter-világokat, mint a Marvel esetében a Bosszúállók filmek. Itt a rendezői feladatokra Dave Filoni lesz felkérve, ami kimondottan jó hír a rajongók számára hiszen színvonalas epizódokat készített a Mandalori sorozatban.

Harmadik hír a legérdekesebb (szerintem), hiszen arról szól, hogy a Disney a kezdetek felől is folytatásra készül, azaz egy valódi eredet-részt akar készíteni, mely a Jedi-rend kialakulásáról szól majd, messze a legrégebbi részt produkálva a franchise összes eddigi fejezetét tekintve. A rendezésre James Mangold lett kiszemelve.

starwars_rendezok_mangold.jpg

A Star Wars új rendező-reménységei: James Mangold és Sharmeen Obaid-Chinoy  forrás

Nem tudni még, hogy az említett új élőszereplős, egész-estés filmek számozott (kánon) vagy spin-off formában jelennek e meg és az is kérdéses, hogy felborítják e a jelenlegi népszerűségi sorrendet, vagy Solo jelenleg kialakított rangsorát melyet egyébként mi is osztunk.

Tehát a Star Wars franchise mindkét irányban bővül hamarosan: legeleje és legvége is plusz a Mandalori univerzum is kap folytatást! Hajrá! Alig várjuk!

starwars_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr9118098820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus_ 2023.04.10. 11:16:23

James Mangold az oké (ő rendezte az Aszfalt királyait, a Kéjjel nappalt, a Logant, a Kate és Leopoldot). De ez a pakisztáni nő? Sharmeen Obaid-Chinoy. Ő miért lenne alkalmas? Kit fizetett le, hogy ő rendezhesse meg a Star Wars X-et???

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2023.04.10. 11:20:33

@Argus_: Az a tény, hogy nem egy tapasztalt rendezőt kértek fel a Star Wars folytatás elkészítésére arra utal, hogy nem veszik túl komolyan a dolgot és már nem remélnek nagy bevételeket sem. A Star Wars egész estés élőszereplős kánon filmsikerek kora sajnos úgy tűnik lejárt. A Disney afféle "másodvonalnak" tartja, ahová egy kezdő női rendező is jó lesz. Beletesznek vagy fél milliót vissza is jön ugyanannyi és jóccakát.
süti beállítások módosítása