Star Wars Univerzum

Star Wars

Az utolsó Jedik előzetes [19.]

2017. április 30. - Star Wars filmek blogja

Star Wars rajongókként mindannyian nagyon vártuk már az Utolsó Jedik előzetesét és amint április közepén megérkezett hozzánk, azonnal mohón vetettük rá magunkat, újra meg újra megnézve, minden információ-morzsát megvizsgálva. Tettük mindezt itt, az SW filmek blogján és tette ezt minden Csillagok háborúja rajongó Kerepestarcsától Coruscantig szerte az univerzumban. De mi lett az eredmény?

Az, hogy egy hangulat-impressziót kaptunk, kíváncsiságunk felkorbácsolását, de tartalmat semmit. Persze nem is lehetett másra számítani, hiszen egy trailer feladata pontosan ez. Felkelteni az érdeklődést, ébren tartani a kíváncsiságot, beszédtémát adni a rajongóknak és a filmes blogoknak. Sikerült!

last_jedi.jpg

Az előzetes 2 perc 12 másodperc hosszú, és felvillanó képekből, jelenetekből áll. Látjuk a szigetet, ahol Luke bujkál az Első Rend elől (neve: Ahch-To), látjuk Reyt, amint az Erőről tanul - és akaratának engedelmeskedve kövek lebegnek a föld felett - látjuk fénykarddal gyakorolni az aprócska sziget egyik szikláján Luke irányításával és látjuk Kylo Ren sisakják összetörve egy birodalmi csillagromboló padlóján. Aztán jönnek a mozgalmasabb jelenetek: birodalmi lépegetők ellen harcba induló felkelő hajók a Crait bolygón, lázadó pilóták készülődése egyik cirkálójukon Poe Dameronnal, egy X-szárnyú gép felrobbanása és az Ezer Éves Sólyom menekülése a TIE vadászok elől.  Majd a trailer csúcspontja: űrcsata, a birodalmi és felkelő flották közt, Kylo Ren dühös arca (sebhellyel, ami nem ott van, ahol kellene lennie), de fénykardot tart és láthatóan halálos támadásra készül, majd Luke megtört ácsorgása egy lángoló Jedi templom előtt és Phasma kapitány amint egy osztagot vezet a lángok közt valahol. Végül két rejtélyes kép: a beteg Fin egy gyógyító kapszulában lecsukott szemmel és az előzetes utolsó mondata: "... itt az idő, hogy a Jedik véget érjenek".

Ami leszűrhető: Reyt tanítani fogja Luke a Jedik tudományára, Kylo Ren gonoszabb és elszántabb lesz mint az előző részben, lesznek AT-AT lépegetők, lesz Ezeréves Sólyom és lesz űrcsata is. Ezek mindenképp pozitívumok. Mint ahogyan az is, hogy a Star Wars stílusjegyekből talán ezúttal többet kapunk majd (az old school rajongók örömére). Ami kicsit aggasztó: Luke elkeseredett, pesszimista, megtört és lehangoló karakterként tér vissza és nagyon olyan érzésünk van, hogy megint "bevált" panelek lesznek egymás mellé rakva, csak ezúttal Rian Johnson kivitelezésében. Mindenesetre a 10 legégetőbb kérdésre nem kapunk sejthető válaszokat.

Reméljük lesznek valódi izgalmak, rejtélyek, érzelmek, humor, akció és igazi Star Wars életérzés a VIII. részben. Kicsit konkrétabban: bízunk abban, hogy láthatunk majd párharcokat és a fénykardokkal nem csak ijesztgetik egymást a főszereplők, bízunk abban, hogy láthatunk űrcsatát (ahogyan az előzetes sugallja) és egy felszíni támadást is a lépegetők ellen (és nem csak a trailer túrbózta fel számunkra a dolgot). Bízunk abban, hogy nem viszik el annyira komor irányba az egészet, mint a "Zsivány Egyesben" és bízunk abban, hogy nem elcsépelt, lemásolt helyzetek, jelenetek egymásra építését láthatjuk majd egy koppincsolt, gagyi sztori keretei között. Persze induljunk ki optimista álláspontból és higgyük el: így lesz.

Mindent egybevéve azonban a trailer nagyon rendben van, egy mozgalmas, látványos Star Wars mozit ígér nekünk, amit már nagyon várunk: a hátralévő idő pedig ... 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr1812469339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Han Solo. 2017.12.02. 13:02:18

Nagyon kíváncsi leszek erre a részre.
süti beállítások módosítása