Star Wars Univerzum

Star Wars

Az utolsó Jedik világpremierje [32.]

2017. december 10. - Rebel Alliance

Lezajlott (december 9-én) Los Angelesben az év egyik legfontosabb filmes eseménye: Az utolsó Jedik világpremierje. A hihetetlen és látványos külsőségek közepette megtartott eseménynek az 1925 -ben megépített Shrine Auditorium adott helyet, ahol 1947 -ben, 1948 -ban, majd 1988 és 2001 közt az Oscar gálák is zajlottak. A 6300 férőhelyes Los-Angelesi épület bejáratában egy gigantikus lépegető fogadta a rangos közönséget, melynek tagjai Star Wars ágyúk közt léphettek a vetítési termekhez vezető területre. Odabent újabb meglepetésként lázadó pilóták, birodalmi rohamosztagosok, sőt vörös ruhás uralkodói testtőrök egész "hada" fogadta az érkezőket.

premier1.jpg

Szintén növelhette az est fényét a temérdek sztár, akik mind a világon elsőkként nézhették meg a milliók által nagyon várt filmet. Igazi véleményeket, részletes beszámolókat, pláne kritikákat egyelőre senki nem tehetett közzé a világsajtóban, de pár szavas (és mondatos) visszajelzések azért máris érkeztek. Ilyen volt például, hogy a vetítés végén mindenki állva tapsolt és a tucatnyi megnyilvánulás 90% -a mind pozitív, ájuldozó és elragadtatott volt. Az este "főszereplői" a film kulcsfigurái voltak: Daisy Ridley (fekete pánt nélküli, csillagokkal teli estélyiben), John Boyega, Adam Driver, Gwendoline Christie (191 centis termete dacára magassarkúban), Laura Dern, Benicio del Toro, Domhnall Gleeson és természetesen Mark Hamill illetve a rendező Rian Johnson. Megjelent a Disney másik preferált rendezője: J. J. Abrams is (a 7. és 9. epizódok készítője). 

premier8.jpg

premier2.jpg

premier3.jpg

premier4.jpg

premier5.jpg

premier6.jpg

premier7.jpg

premier9.jpg

***

Ha érdekesnek találtad, keresd fel FB közösségünket is! 

A képek forrása: Daily News, Entertainment, Weekly

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr6513470575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filmelemző 2017.12.10. 22:23:25

Hihetetlen látványt nyújt a csoportképeken a 209 centis finn kosárlabdázó Joonas Suotamo, aki Csubakkát alakítja.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.12.10. 22:48:08

@Filmelemző: igen a 73 éves Peter Mayhew szegény már nincs olyan fizikai állapotban, hogy fusson, szaladjon, így a szerepet megosztva játszották. Ahol ugrabugrálni kellett, ott a 31 éves Suotami ugrott be, ahol elég volt az ücsörgés, ott Mayhew szerepelt Csubi jelmezében. Amúgy Mayhew 1977 -ben 4 centivel magasabb volt mint most Suotamo. :-)

Történelemtanár_ 2017.12.11. 08:16:43

A kedvencemet Oscar Isaac -et kerestem a csoportképeken, de nem találtam sehol. Hol lehetett?
süti beállítások módosítása