Star Wars Univerzum

Star Wars

Az új Han Solo története [3.]

2017. március 28. - Rebel Alliance

A Walt Disney, mely az Universal, Warner, Columbia, 20thCentury és Paramount mellett mára az egyik legnagyobb amerikai filmes vállalkozássá nőtte ki magát, szépen kitalálta már, hogy milyen menetrend szerint fogja évről - évre megsokszorozni bevételeit a Star Wars filmek segítségével. Stratégiájuk szerint a páros években, vagyis 2018 -ban és 2020 -ban, a Zsivány egyeshez hasonló spin-off fejezeteket mutatnak majd be, a páratlan években pedig (vagyis idén, 2017-ben és két év múlva, 2019-ben) a "kánon részek" folytatódnak vagyis a "hivatalosnak" tekinthető folytatások kerülnek bemutatásra. El leszünk látva tehát évente egy-egy újabb SW fejezettel. Jó hír a fanoknak és jó hír számunkra is, mert mindig lesz miről írnunk, társalognunk.

sw_hansolo.jpg

Sorrendben először 2017 karácsonya környékén (elvben december 15-én) a VIII. epizódot tekinthetjük majd meg a mozikban, melynek címe: The Last Jedi lesz (és Rian Johnson rendezi). Erről a sztoriról már több információs is kiszivárgott, például az, hogy az Ébredő erőben bemutatott trió: Rey-Finn-Poe hármasa lesz cselekményének középpontjában és Rey útkeresése, származása, illetve jedi-tudásának kiteljesedése lesz benne a leglényegesebb elem. (Meglátjuk igazak e a hírek, és hogy választ kapunk e a "Snoke-rejtélyre". Már alig várjuk!)

A VIII. kánon részt követően, 2018 májusában kerül górcső alá a Star Wars saga második spin-off fejezete, a Han Solo történetét feldolgozó, új antológia rész, melynek egyelőre nincs címe. A rendezők a hírek szerint: Phil Lord és Christopher Miller lesznek, a főszerepekben pedig Alden Ehrenreich mellett Emilia Clarke, Thandie Newton és Woody Harrelson tündökölnek majd. Ami az ifjú Hant alakító színészt illeti: Ehrenreich (fonetikusan: Erönrájk) 1989 -ben született Los Angelesben, ám távolabbi felmenőit Kelet-Európából eredezteti. Hollywoodi pletykák szerint a fiatalemberre már nagyon korán felfigyelt Spielberg, amikor az éppen csak 14 éves Alden a barmicvóján egy saját készítésű kisfilmet mutatott be a vendégeknek (köztük a híres rendezőnek). Ehrenreich filmes karrierje azonnal beindult: forgatott Coppolával, ágyba bújt Natalie Portmannal és szerepelt Woody Allen egyik filmjében. (Nem mintha karrierjének fontos része lett volna rövid kalandja Padmével, de mégis csak hollywoodi érdekességnek számított románcuk.) 

sw_ehrenreich.jpg

Az idén (2017) már 28 éves fiatalember korához képest sok filmben szerepelt, majd következett a Star Wars válogatás, amikor 2500 jelentkező közül választották ki Han Solo szerepére. Tapasztalt vetélytársakat előzött be, mint például Miles Tellert (Whiplash) és Taron Egertont (Kingsman). A rendezők szerint Ehrenreich a válogatáson pontosan olyan kisugárzással rendelkezett, mint ami a karakterhez szükséges és mint amilyennel állítólag 1977 -ben Harrison Ford is bemutatkozott a nagyvilágnak. (Azért zárójelben tegyük hozzá: fiatalon 185 centis, masszív testalkatú Ford után inkább afféle "light verzióban" képviseli majd az űrcsempészt a maga 173 centijével. A lényeg persze valóban a kisugárzás.)

A kiszivárgott hírek szerint a filmből kiderül majd, hogy Han Solonak miért is ez a neve, hogyan ismerte meg hű társát és segédpilótáját, Csubakkát, és hogy hogyan is került birtokába az Ezeréves Sólyom. Megismerjük a figura hátterét, Han életének fiatal korát, egészen pontosan a 18 és 24 közti időszakát. Persze kulcskérdés lesz, hogy Ehrenreich hogyan oldja meg a feladatot?

De nézzük mi is szükséges a karakter hiteles alakításához. Előtte azonban egy vallomás: számomra a Star Wars világ két legfontosabb és legérdekesebb szereplője: Darth Vader és Han Solo. Főleg miattuk volt számomra a kezdetektől izgalmas az egész, az ő kalandjaik és múltjuk keltette fel leginkább az érdeklődésemet. Szóval miért is olyan izgalmas Han karaktere? Mert emberi, mert könnyen azonosulhatunk vele, mert egyszerre barátságos és vagány, kemény és humoros, laza és harcias, számítóan anyagias és mégis segítőkész. Ő aztán nem hisz az egész "Jedi-humbug" -ban, de azért ha kell, segíti a felkelést; számító Leia kiszabadításakor, ám később életét kockáztatva menti meg Luke -ot a Hoth bolygón a fagyhaláltól. Ambivalens figura, szórakoztató jellemvonásokkal. Valljuk meg: egy jópofa fickó, aki színt visz az egész SW világba. Harrison Ford annak idején 1977 -ben legalábbis ilyen jellemvonásokkal szerettette meg velünk ezt a karaktert, most pedig kíváncsian várjuk, hogy Ehrenreich hogyan jeleníti meg számunkra. Nagyjából egy év múlva megtudjuk. Addig meg igyekszünk beszámolni az ú j fejleményekről. Főleg Han Solo "ügyben".

 

 Legfrissebb posztunk: A Star Wars részek rangsorolása a rajongók szerint

***

2017.03.28.(22:01)

sw_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7512379675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filmflash. 2017.03.29. 16:41:49

Nekem is Han Solo a legjobb SW karakter. Gyerekkorom óta ő tetszik ebben az egész univerzumban a legjobban. Nagyon várom már ezt az új részt. Most már csak alig egy év és vetítik a mozik!

Fortress_ 2017.03.29. 16:58:33

@Terézágyú: ezt honnan veszed? .... A solo az "egyedül" kifejezésből jöhet, amit gondolom azért kapott, mert korán elvesztette szüleit. A Han a keresztneve valszeg.

body_andras 2017.03.29. 17:12:54

@Terézágyú: Vagy az is lehet, hogy Hamprecht Söllichau, csak nevet változtatott, amikor bevándorolt a... Galaktikus Birodalomba.

steery 2017.03.29. 20:32:18

A fickó eredetileg
német volt: Hans Soloch.
Vagy dán: Hansen Solosen.
Vagy izlandi: Hanson Solosson.
Vagy magyar: Hány Szóló.
Vagy arab: Handah Solodah.
Vagy kínai: Hanjin Solojin.
Vagy zsidó: Hanom Solomon.
Vagy ólatin: Hanus Solonus.
stb.

Fortress_ 2017.03.30. 06:57:40

A legtöbbek által kedvelt egyik kulcsszereplőről szóló rész óriási nézettséget "kaphat". Ha Miller és Lord jól megcsinálják, a legnépszerűbb fejezetté válhat.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.03.30. 07:05:16

magyarul szerintem inkább Hansági Szóló, finnül meg Hannu Solonen

Lucifer Morningstar 2017.03.30. 07:28:50

"és hogy hogyan is került birtokába az Ezeréves Sólyom."

Elnyerte kártyán. Nagy újdonság lesz.

Annak alapján, hogy az első (vagy negyedik) rész egy darab mondatára ráhúztak egy kétórás mozit, a kártyacsatára akár 6-7 nagyfilmes folytatást, egy tíz éven keresztül futó sorozatot, rajzfilmeket, 3-4 spinoffot lehet ráhúzni.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.03.30. 08:40:47

@Lucifer Morningstar: azért bennünket érdekel annak a bizonyos kártyapartinak néhány részlete, a Milleneum Falcon sztorija és Han illetve Csubakka első találkozása. A legérdekesebb szereplő Vader mellett.

Sandokohn - a maláj jiddis 2017.03.30. 19:55:08

Nem hiszem, hogy találnának olyan színészt, aki közelébe érne Harrison Fordnak. Ez a nyápic nyikhaj meg sem közelíti. Mindegy, már hozzászokhattunk volna, hogy az eredeti 3 film után folyamatosan zuhan a színvonal.

Fortress 2017.03.30. 20:19:18

@Sandokohn - a maláj jiddis: Az a helyzet, hogy egyetértek veled. Egyszerűen képtelen Hollywood az eredeti, klasszikus részek nyomába érni. És sajnos rosszul választják meg a kulcsszereplőket is. ... Esik a színvonal. Ez van.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.03.31. 14:05:24

@Fortress: Érdekes hogy mennyire nem találják a klasszikus részek hangulatát és mennyire nincsenek átütő karakterek, szereplők. Pedig sokan és sokféleképpen próbálják. Az Ébredő erő főszereplői a Reyt alakító Daisy Ridley kivételével mind őrült gyengék csakúgy mint a Zsivány egyes teljes stábja.

Fortress 2017.03.31. 14:11:18

@Rebel Alliance: Hidd el az infantilizmus kontra dráma egyensúlyát képtelenek belőni a Baljós árnyak (mint legyerekesebb rész) és a Zsivány egyes ( mint legkomorabb rész) tengelye mentén. Ez az egyik baj. A másik a szereplők.

Star Wars filmek blogja · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.15. 08:22:08

@Fortress: a siker minden résznél 3 dolgon múlik: látvány, gyerekesség kontra dráma aránya, mozgalmasság.

Han Solo. 2017.12.02. 13:37:48

Nagyon kíváncsi vagyok erre a részre. De nem nagyon örülök Alden Ehrenreich kiválasztásának!
süti beállítások módosítása