Star Wars Univerzum

Star Wars

Daisy Ridley - a Star Wars sztár épp 25 éves [10.]

2017. április 11. - Rebel Alliance

Daisy Ridley: angol, foglalkozása színész, beceneve Daz, haja barna, szeme zöld, alkata sportosan vékony, magassága 170 centi, jellemzője: mindig mosolyog, vonzó és nem lehet nem odafigyelni rá. Két lánytestvére van - az egyik modell, a másik énekes (vagy legalábbis annak készül), férje még nincs (ahogy mi tudjuk), ... ja, ... és most, április 10-én (tegnap ) volt 25 éves. Isten éltesse sokáig!

d_ridley.jpg

A gyönyörű színésznő életéről keveset tudni, de a Star Wars 7., Force Awakens kulcsszereplőjeként, mint roncsvadász, majd mint "erő-érzékeny" felkelő, nagyot alakított. Rey szerepében sokat láthattuk mosolyogni, de volt komoly is, harcolt rohamosztagosokkal, megküzdött Kylo Rennel, megcsillogtatta humoros oldalát és vezette a Millenium Falcont (de még hogy). Bebizonyította: méltó a szerepre. Az általa megformált karakter, Rey, rejtélyes, izgalmas, érdekes, pedig ugyanúgy keveset tudunk róla, mint magáról Daisy -ról. Bár sokan hiszik, hogy valójában Luke Skywalker lánya, igazából ez eddig még nem nyert bizonyítást.

ridley.JPG

Ami viszont biztos, hogy Rey sokkal többre hivatott annál, hogy roncsvadász legyen a Jakku nevű sivatag-bolygón, erre utal, hogy képes a Jedikre jellemző elmetrükkökre, érzékeny az erőre, kiválóan harcol és profin elvezeti az Ezeréves Sólymot. Amellett mindenki megkedveli, aki csak találkozik vele (na jó, Kylo Ren kivételével). Titokzatos a múltja is, melyről egyelőre csak annyit tudni, hogy családja még gyerekkorában a Jakkun hagyta és a fiatal lány őket várja vissza, miközben számolja az eltelt napokat. (Minden eltelt nap egy falra felvésett karcolás.)

Kétségtelen, hogy J.J. Abrams jó döntést hozott, amikor az űreposz hetedik fejezetéhez ismeretlen színésznőt keresett, ebben is követve a régi klasszikus Star Wars hagyományokat. Az akkoriban 23 éves Daisy pont megfelelt a karakterhez, jól szerepelt a válogatón és az ismeretlenségből felbukkanva szinte senki nem tudott róla semmit. Akkoriban a színésznő csupán néhány televíziós sorozatban, rövidfilmben és zenei klipben való szereplést tudott szakmai múltként felmutatni. Aztán jött a Force Awakens, melynek üde színfoltja lett és egycsapásra berobbant a világ érdeklődésének középpontjába.

Boldog születésnapot kívánunk a gyönyörű színésznőnek és üzenjük neki: nagyon várjuk már a decemberi premiert (The Last Jedi), hogy újra meg tudjuk nézni harc közben és Jedivé válva (ha ez a sorsa). És persze reménykedünk, hogy talán többet megtudhatunk majd karakterének múltjáról is. Már csak 247 nap.

sw-ridley2.jpg

2017.04.10.(23:58)

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7912415955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túlélő ... 2017.04.11. 08:29:12

Nagyon szép és csinos nő. Úgy tudom, a nyolcadik részben sötét, hosszú, összefogott hajjal lesz majd látható teljesen más megjelenéssel (ruhákban).

Taoista mester 2017.04.12. 08:34:49

Jó választás volt ez a lány! Jó színésznő és igazán szép is.

Fortress 2017.04.12. 11:15:33

Ebben a karakterben rejlő lehetőségek a Star Wars filmek egyik "motorját" jelentik.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.13. 15:52:38

@Túlélő ...: igen. Kicsit új megjelenést kap. Egyszerre lett harciasabb és nőiesebb. Legalábbis az eddigi promók szerint.

GabenMiller 2017.04.18. 07:43:26

Szerintem ugyan abban a hollywoodi laborban "állították elő", ahol Natalie Portmant vagy Keira Knightleyt is. :D

Control_ 2017.04.19. 22:00:31

@GabenMiller: na pont, hogy ez ERRE a csajra nem igaz!

Han Solo. 2017.12.02. 13:29:41

Daisy Ridley kimondottan szép nő. Kicsit túl szögletes, szikár és lapos, meg sokáig túl vékonynak is tartottam karakteréhez, de a Zsivány egyes után megbékéltem vele, mikor rájöttem mennyivel jobb, mint a Zsiványban Felicity Jones!
süti beállítások módosítása