Star Wars Univerzum

Star Wars

10 kérdés a Star Wars folytatásához [7.]

2017. április 08. - Rebel Alliance

Beindult a visszaszámlálás, hiszen ma szép kerek számot írhatnak fel naptárjukba a Star Wars rajongók, Csillagok háborúja fanok, megszállottak és hozzánk hasonló SW "őrültek", mégpedig azt, hogy pontosan 250 nap van hátra a bemutatóig! Várjuk is veszett módon. És persze tűkön ülünk a legfőbb 10 kérdést illetően:

  1. Milyen kapcsolat lepleződik le Rey és Luke közt? 
  2. Kik az utolsó Jedik, akik a 8. rész címében szerepelnek?
  3. Kicsoda valójában Snoke, az új főgonosz? 
  4. Kicsoda valójában FN-2187, azaz Fin, a fekete srác? 
  5. Mi történt a felkeléssel, mely elvben legyőzte a Birodalmat, majd mégis az utóbbi maradt fenn?
  6. Kik és hogyan veszik fel a harcot a Birodalommal és annak új vezetőivel?
  7. Mi Kylo Ren története, vagyis hogyan lett gonosz nagyúr?
  8. Mi lesz Kylo Ren sorsa?
  9. Belépnek e új kulcsszereplők a történetbe?
  10. Kik a Ren lovagok és miben rejlik erejük?

... plusz egy kérdés (10+1) hogy a Star Wars történetbe újonnan  bekerülő két ismert színész: Benicio Del Toro, illetve Laura Dern milyen karakterekben lesznek láthatóak? Persze a felsorolt 10+1 kérdésen túl fel lehetne tenni még vagy száz egyéb guestiont is, de talán az említett 10 a leginkább talányt rejtő. Ezeken "rugóznak" leginkább a rajongók és legfőképp a harmadik kérdést találgatják: "kicsoda valójában Snoke?A legtöbben erre azt mondják: Snoke = Dart Sidious, míg sokan feltételezik azt is, hogy Snoke = Darth Plagueis. Ez utóbbi variáció elegáns megoldás volna a Disneytől, hiszen összekötné a korábbi részeket. Mint ismert többször volt már utalás Darth Plaqueis -re, néhol úgy is, mint a halál egyetlen legyőzőjére. Sajnos azonban belső színészkörökből már volt cáfolat erre a teóriára. Egyre népszerűbb az interneten az az elképzelés is, hogy Snoke valójában Darth Vaderrel azonos. (A karakter visszahoznák a történetbe, ami érdekes folytatásokat generálna.) Aztán vannak olyanok is, akik Valorum kancellárra tippelnek, vagy arra, hogy Snoke egy teljesen új karakter, akinek nincs kapcsolata a korábbi szereplőkkel. De népszerű az az elképzelés is, hogy Snoke azonos a Fő Invizítorral.

A második számú főkérdés: kicsoda Rey? Ez szintén milliókat foglalkoztat szerte az univerzumban. Legtöbben úgy gondolják, hogy Rey egyértelműen Luke lánya, de elterjedt az a gondolat is, hogy Rey illetve Kylo testvérek. Dívik még a "Han Solo lánya, de nem Leiától" variáció is, meg az, hogy Rey Obi-Wan Kenobi mester egy szem leánykája. Mindenesetre Rey származása és múltja legalább annyira érdekli a fanokat, mint a Snoke-kérdés.

Akárhogyan is, de mindezen kérdésekre csak 250 nap múlva kapunk választ, bár valószínűleg nem mindre. Sok idő ez egy rajongónak, de addig is olvasgathatunk a témába vágó posztokat és találgathatunk. Vagy felmérhetjük: ki mit gondol. Íme két kérdés, melyekből kiderül a többség véleménye:

Legújabb posztunk: Dart Vader, az ember a maszk mögött

***

2017.04.08.(20:40)

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2812410865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arte Peritus 2017.04.08. 21:07:49

Szerintem Snoke karakterét szépen felépítik és majd a harmadik trilógia végére fedik fel (a 9. részben). Egy teljesen új szereplő lesz, zéró kapcsolattal a korábbi SW alakokhoz. Azért gondolom így, mert ez egy teljesen új hármas, amit elkülönítenek a klasszikus részektől és az előzmény fejezetektől is. A 7., 8., és 9. epizódokat külön készítői és szereplő gárdával forgatják, így külön fő-gonoszban gondolkodnak. Szerintem legalábbis.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.09. 10:18:43

@Lector Oris: Nagy kérdés, hogy így gondolkodnak e a készítők. Vagyis két koncepció közti választás fogja eldönteni a végeredményt:

- Az egyik koncepció szerint Rian Johnson kapcsolódni akar az előzmény részekhez, így Snoke és a többi szereplő karakterének kialakításánál ezt figyelembe veszi. Ebben az esetben Snoke alakja lehet Dart Sidious, vagy Darth Plegueis (esetleg Darth Vader).

- A másik koncepció szerint Johnson teljesen új sztorikra készül és a harmadik trilógiának új világot szeretne teremteni, csupán laza kapcsolatokkal az előzményekhez. Ebben az esetben Snoke vadonatúj karakter lesz, teljesen új szereplő.

Master. 2017.04.09. 21:13:39

A szavazatok alapján úgy tűnik, hogy a többség (alig 700 látogató után) úgy gondolja: Snoke olyan karakter, akinek semmi köze a korábbi szereplőkhöz és Rey nem más, mint Luke lánya.

szekőcei 2017.04.10. 14:23:00

én már egy ideje mondogatom, hogy NAGYON vicces lenne, ha Ezra Bridger lenne Snoke. :)

Leone_510 2017.04.11. 08:36:48

ha esetleg Luke lánya lesz Rey, akkor félek benne lesz a "Nem, én vagyok az apád!" valami formában, és a fanok egy csoportja ismét elalél, hogy mekkora ötlet és fordulat, és micsoda összekötő kapocs...bla bla bla

Sajnos a 7. rész legalapvetőbb hibája szerintem az volt, hogy mivel Ford meg akart halni, akkor így kellett írni a forgatókönyvet a történetet és ezért lett benne az az ostoba halál és lett az egész olyan katyvaszos a fiával stb. Le kellett volna tojni a zsarolásával együtt Fordot!
Persze engem is érdekelt , hogy mi lett Lukkal és a többiekkel de ezt 15 évvel ezelőtt kellett volna leforgatni (és a Indiana Jones 4. is már rossz előjel volt ). Szóval el tudtam volna viselni, ha simán ugranak 50-100 évet a történetben és Leila-Han vagy akár Luke későbbi leszármazottja keveri a kakit, de így a megöregedett és a "halálra vágyó" Han totális hiba volt. De lehet elég lett volna az is ha a 4-5-6 szereplőit kihagyják mert a történet szerint halottak már és jön a szokásos új veszély.

Nem várom különösképpen a 8.-at, a new hope idején inkább igaz lehetett volna az ébredő erő szükségessége, mint egy látszólagos győzelem után , miért is tűnt el az "erő"?
Sok a kérdés , mindenre van cáfolat és vélt magyarázat, de sajnos ami a 7.-ben volt az nagyon sokban ellent mond az eddigieknek, a misztikumnak.
Divat lett a fordulatok filmes korát élni , ebből a SW sem maradhatott ki , félek túl bugyuta lesz az amit tartogatnak nekünk. Ne legyen igazam. A rendező csere jót tehet a filmnek, J.J. a legtúlértékeltebb kókler.

Mondják, hogy meghal mindenki és a 9. részben majd kivirágzik egy új "típusa" az erő használóknak? Akik már nem jedik és nem sithek? A disneytől nem lennék meglepve ha a relativizálná a gonoszt, míg a 4-5-6 és majd az 1-2-3 is lefektette egyértelműen , hogy ki gonosz. És a jedik is legfeljebb tévedtek sok mindenben de nem gonoszak , addig az ilyen hibrid Jedth vagy Sitdi :D az tenné fel a pontot az i-re vagy lenne a piramis csúcsa :D , mert így akkor tényleg tök felesleges volt a sok áldozat. Remélem nem így lesz!

Bocs kicsit hosszú volt, remélem senkit nem bántottam meg.

Frank Leone 2017.04.11. 14:57:48

@Leone_510: szerintem nagyjából stimmel amit írsz (és látom te is nagy "Bosszú börtönében rajongó vagy) :-)

Én azt gondolom valahogyan meg kellene őrizniük a klasszikus Star Wars stílusjegyket, amelyekről már itt ezen a blogon is esett szó:

starwarsfilmek.blog.hu/2017/04/04/a_star_wars_stilusjegyek

Ezek eltüntetése kiüresíti az egészet és szimpla scifi-akciót farag belőle. Én azon izgulok, hogy ne így legyen!

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.11. 19:42:17

@morpho: A saga önmagában történet, családi saga családi történet. Én ép ezt írtam. Hol itt a gond? Felvetettem egy opciót, ami LÉTEZŐ, még pedig hogy elkanyarodik e a SW történet a Skywalker család történetétől. Mi nem érthető ezen????

morpho 2017.04.11. 22:50:04

@Rebel Alliance:

A XII századi skandináv elbeszélések...

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.11. 23:27:27

@morpho: ezek nem mindig családokról szóltak. Gyakran egy-egy hős, néha egy törzs (viking, kelta, germán), vagy kalandozó csapat, esetleg egy konkrét hajó történeteit mesélték el. Ahogyan most, 800 évvel később is a XX-XXI. század legjelentősebb sagája, a Star Wars mítosz. :-) Részben egy család története, ugyanakkor most elképzelhető, hogy ettől kicsit elkanyarodik az egész és Johnson új "terepre" viszi az egészet, melyben a Skywalkerek már csak gyenge háttérfigurák lesznek. Innen indultunk kis vitánkban is. :-)

Star Wars filmek blogja · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.15. 08:29:14

Tehát Rey nem kizárt, hogy Luke lánya, viszont Snoke -nak nincs köze a korábbi karakterekhez.

bklein 2017.09.14. 13:33:47

Rey az egyik főhős lányának az osztálytársa, aki dühében a botjával ugye letámadta Finnt. Snoke leginkább Darth Plageuis-re hasonlít, de lehet, hogy a régi kocsik szivatógombjáról kapta a nevét. Mindemellett olyan karmozdulattal tudom elképzelni színészi szereplését az eddigi karosszékben ülés mellett, mint mikor az elemisták úszódeszkával tanulják meg a helyes lábtempót úszás közben, hasonló kartartással, mint a frígyláda tetején lévő két őrző szárnyai.

Han Solo. 2017.12.02. 13:34:37

A két leglényegesebb kérdés:

Kicsoda valójában Snoke, az új főgonosz?
Mi a kapcsolat Rey - a Skywalker család - és Kylo Ren közt?
süti beállítások módosítása