Star Wars Univerzum

Star Wars

Az igazi Star Wars rajongó 15 ismérve [29.]

2017. november 28. - Rebel Alliance

Világszerte nagyon sokan szeretik a Csillagok háborúja filmeket, de közülük nem mindenki tekinthető vérbeli és "igazi Star Wars rajongónak". Akik ebbe a körbe tartoznak, rendelkeznek bizonyos ismérvekkel. Nézzük, melyek ezek a jellemzők; összesen 15 ilyet szedtünk össze:

  • 1.) - Kapásból fel tud sorolni bármikor 7-8 főszereplőt és nem okoz gondot számára három Jedi mester megemlítése sem.
  • 2.) - Egyetlen pillanat alatt megmondja egy jelenetről, hogy az melyik epizódban szerepel.
  • 3.) - Van kedvenc idézete - akár több is - az egyes SW részekből
  • 4.) - Rendelkezik otthonában legalább egy Star Wars világot idéző tárggyal és megvan neki könyv formájában is legalább az egyik SW történet.
  • 5.) - Fénykardot mond lézerkard helyett.
  • 6.) - Mindig pontosan tudja, hogy mikor jelenik meg a mozikban a következő SW epizód.
  • 7.) - Azonnal megnézi ha új előzetes jelenik meg a következő részről és utána még vagy tucatszor új meg újra megtekinti.
  • 8.) - Legalább 1 hónappal a premier bemutató előtt megveszi mozijegyét a legfrissebb epizódra (és utána számolja a napokat odáig)
  • 9.) - Tudja mi a különbség a spin-off és a kánon rész között.
  • 10.) - Simán fel tud sorolni legalább 5 Star Wars helyszínt (bolygót, rendszert, világot)
  • 11.) - Pontosan tudja, hogy mit jelentenek a következő kifejezések és nevek: parsec, midikloriánok, yavini csata, TIE-fighter, AT-AT, X-wing, Coruscant, padavan, tauntaun. 
  • 12.) - Tudja ki az a David Prowse és James Earl Jones.
  • 13.) - Tisztában van azzal, hogy miért fontos az 1977 -es esztendő
  • 14.) - Tagja legalább egy Star Wars közösségnek és rendszeresen látogat minimum egy Csillagok háborúja témájú oldalt.
  • 15.) - Legalább ötször látta már mindegyik részt, a kedvenc fejezetét még többször is + feliratok nélkül is gond nélkül megmondja a nevét az összes itt szereplő karakternek:

starwars_szereplok1.JPG starwars_2szereplok.JPG Ha van még javaslatod arról, hogy milyen feltételek adódnak egy "igazi Star Wars rajongó -i" státuszhoz, kérünk kommentben írd meg nekünk!

***

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr3713401835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Periodista. 2017.11.28. 23:08:35

Nálam stimmel a 15 pont, nagyjából egyetértek vele. Annyival még kiegészíteném, hogy egy vérbeli SW rajongónak meg van otthon az összes rész, rendelkezik legalább egy nyomtatott formátumú szakirodalommal és ismeri az univerzum háttér irodalmát is (az animációkat, könyveket, játékokat).

Jerico 2017.11.29. 16:52:35

Jók a pontok! Tetszenek! Talán még egy 16. pont lehetne, hogy egy igazi SW rajongó ismeri a "Duel of the Fates"-et. www.youtube.com/watch?v=qzVBqBosf5w

ursus artos 2017.11.29. 19:31:12

Szerintem meg az igazi Star Wars rajongó nem szereti az előzmény trilógiát.

Periodista. 2017.11.29. 20:39:39

@ursus artos: igazából három csoportra bomlanak: klasszikus részek (IV., V., VI.), előzmény részek (I., II., III.) és a kései részek (Ébredő erő és Zsivány egyes). A klasszikus részeket mindenki szereti, a vita rendszerint a másik két csoporton van. Szerintem az előzmény részekből a Sithet bosszúja nagyon jó, a másik kettő tűrhető. A kései részek viszont nagyon gyengék, főleg a Zsivány.

moodPedro · http://ezer1film.blog.hu/ 2017.11.29. 21:44:46

És még annyi, hogy időnként megpróbálja, sikerül-e akarattal tárgyakat felemelni... Tinikoromban (a nyolcvanas években) legalábbis rengetegszer próbáltam!

J. McClane 2017.12.01. 02:59:16

Az igazi fan a fianak is sw cuccokat vesz (lego, konyv, jatek)

2017.12.01. 08:12:05

@J. McClane: ezért vette meg a diseny a jogokat, rájöttek, hogy felnőtt egy generáció SW rajongó, akiknek gyerekei vannak/lesznek....

Han Solo. 2017.12.02. 10:38:54

Talán annyi kiegészítés kellene, hogy a vérbeli Star Wars megszállott, terjeszti is rajongását, például barátai felé és átörökíti gyermekeibe is. :-)
süti beállítások módosítása