Star Wars Univerzum

Star Wars

Úgy tűnik, J. J. Abrams rendezi a Star Wars IX -et [24.]

2017. szeptember 12. - Rebel Alliance

Elég sok "kavarás" zajlik az új Star Wars részek forgatása körül, főleg ami a rendezőket illeti. Júniusban a legújabb spin-off epizód, a Han Solo film eredetileg megbízott rendezőit (Phil Lordot és Christopher Millert) tette lapátra a Disney-vezető Kathleen Kennedy (a "régi motoros" Ron Howardot választva helyettük), most pedig az a legfrissebb hír, hogy a 2019 -es év decemberében bemutatni tervezett IX. epizód rendezője, Colin Trevorrow mondott fel, mert állítólag túl sok volt számára a súrlódás a vezetőséggel. Mivel a forgatást már 4 hónap múlva szeretnék elkezdeni (2018 elején) - és addig még a forgatókönyvvel is számtalan teendő akad - égetően sürgős volt a Disney számára mihamarabb egy új rendezőt keríteni. Nos, úgy tűnik, hogy a napokban megoldották a problémát: az Ébredő erő, vagyis a VII. epizód rendezője, J. J. Abrams lesz a IX. epizód elkészítője is.

abrams.jpg

Abrams máris bele kell hogy csapjon a "lecsóba" mert komoly beleszólási jogot kap a trilógia záró fejezetének forgatókönyvébe, így már a napokban munkához láthat Chris Terrió oldalán, az új sztori kidolgozásának. (Istenem, de irigyeljük érte.

A hír egyébként meglehetősen vegyes fogadtatású a részünkről, ugyanis az Ébredő erőt messze nem tartjuk a franchise legjobbjának. Ugyanakkor Gareth Edwards rendezése után (Zsivány egyes) megtanultuk értékelni azt, amit Abrams csinált. (Ki hitte volna ezt még 2015 decemberében) Edwards ugyanis szakított a Star Wars stílusjegyekkel és egy depressziós hangulatú, szomorú, pesszimista háborús drámává változtatta a Csillagok háborúja leginkább ígéretes spin-off fejezetét. Abrams ugyan megúszós módon, biztonsági játékot játszva, mozaikszerű másolásokkal rakta össze filmjét, mégpedig a tuti sikerrel elkészült klasszikus részek paneljeiből "építkezve", ám Edwardssal ellentétben három dolgot azért mégsem rontott el: alapjaiban megőrizte a SW stílusjegyeket (ezer köszönet érte J.J.), jól válogatta meg a szereplőit (Adam Drivert kivéve) és hangulatában egy mégis csak bizakodó, optimista filmet készített (legalábbis a Zsiványhoz képest).

Abrams most megint bizonyíthat és remélhetőleg megőrzi majd azt amit korábban jól csinált és tanult mindabból, amit elrontott. Összességében tehát jó hírnek tekintjük rendezői megbízását és nagyon várjuk az első forgatási híreket.  

Ha érdekesnek találtad, keresd fel Facebook oldalunkat is!

sw_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7112825194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jager_ 2017.09.13. 07:59:46

Edwardsnál csak jobb lehet!

steery 2017.09.13. 18:40:53

Abrams nem egy tehetséges filmrendező. De lelkes és szorgalmas. Ez azonban nem elég ahhoz, hogy remek munkát végezzen, sajnos.

Elkészült A birodalom visszavág revisited változata (magyar felirat még nincs hozzá). Nézzétek meg!

nevetőharmadik 2017.09.15. 01:36:34

Hát, hamarabb fogom újranézni a Zsivány egyest, mint az Ébredő erőt :)

Magányos Farkas_ 2017.09.15. 07:39:47

Én meg hamarabb nézem újra (többször is) az Ébredő erőt, mint a depressziós Zsivány egyest, amiben minden szereplő meghal a végén és alig akad benne normális akciójelenet vagy pozitív gondolat. :-))) De kinek a pap, kinek a paplan. :-)

spinat 2017.09.15. 15:24:07

Mert a birodalom visszavág annyira derüs, vidám film volt, igaz? De hát ott van nekünk a kedves, vicces Episode 1.
A ébredö erö egy korrekt tisztelgés az elsö trilógia felé, de az utolsó 5 percen kívül nem sok érdekes dolog van benne.

Jager_ 2017.09.15. 16:59:31

@spinat: A Birodalom igenis derűs és vidám film. A kulcsjelenetek ugyanis végül mind pozitívan zárulnak, és nem halnak halomra a főszereplők. A legfontosabb 5 jelenet:

- Hoth bolygón vívott csata a lépegetőkkel => végül mindenki el tud menekülni időben

- az aszteroida mezőn való átkelés => megszívatják a csillagromboló flottát és lelépnek

- Yoda mester "kiképző programja"a Dagobah -n

- a felhővárosban megvívott Vader - Luke párbaj. Luk megsérül ugyan, de el tud menekülni.

Ezzel szemben a Zsiványban: meghal MINDEN szereplő és az egyetlen pozitívum az, hogy a tervrajzokat kijuttatják. De ezen kívül minden sötét, elkeserítő, pesszimista és balul sikerült.

Jager_ 2017.09.15. 17:04:23

Ja, .... 4 jelenet, nem 5 és Yoda jelenet is pozitív, hiszen kínlódva bár de Luke teljesíti Yoda követeléseit!

Paracord 2017.09.17. 17:37:07

Abrams és Edwards is rossz döntés volt, Ron Howard -ról pedig még nem tudni milyen lesz! Új ember kellene a SW filmekhez. Olyan, aki kreatív és van fantáziája.

Han Solo. 2017.12.02. 12:24:45

@Kontraband: mindenesetre starwarszosabb mint a Zsivány!
süti beállítások módosítása