Star Wars Univerzum

Star Wars

Star Wars karakterek és szereplők [22.]

2017. szeptember 08. - Rebel Alliance

Átlépve a Star Wars mozifilmek nálunk kialakított rangsora nyomán kialakult vitát és a karácsonyra várható VIII. epizód (Az utolsó Jedik) bemutatójáig hátralévő 100 nap lélektani határát, jó érzéssel tudjuk feleleveníteni a oktalógia kedvenc karaktereit és szereplőit. A kettő nyilván nem ugyanaz: a karakter a film alapjául szolgáló történet egyik résztvevője (annak jelleme, tulajdonságainak összessége), míg a szereplő az a színész, aki eljátssza és megjeleníti a filmvásznon az adott figurát (karaktert). A Star Wars űreposz legfontosabb karakterei: Darth Vader, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Leia Organa, Han Solo, Padmé Amidala, Yoda, Jabba és persze a droidok (R2D2, C-3PO). Aztán az előzmény részekkel bővült a karakter-lista, megjelent Qui-Gon Jinn, Darth Maul, Dooku, Grievous, Mace Windu alakja, majd a az új trilógia eső részével (Az ébredő Erő): Kylo Ren, Rey, Finn, Poe, Hux tábornok is az űreposz kulcs-karakterei közé került. Végül az első spin-off fejezettel kaptuk meg Jyn Erso, Cassian Andor és Orson Krennick alakját.   

starwars_szereplok1.JPG

Persze mindezek csak a legfontosabb karakterek, rajtuk kívül több tucat egyéb figura szerepel az eddig elkészített és bemutatott 8 epizódban. Ami a szereplőket illeti: sok esetben a karakter és eljátszója, egymással szinkronban váltak népszerűvé (mint például Leia esetében: a hercegnő és Carrie Fisher, vagy Luke és Mark Hamill), máskor egy-egy karaktert az adott színész alakítása tett nagyobbá, eredeti súlyánál, mint a Han Solot megformáló Harrison Ford esetében. És persze ott van a "kakukktojás" Darth Vader alakja, akit kezdetben David Prowse alakított úgy, hogy őt magát nem is láttuk, hangját pedig egy másik színész adta (James Earl Jones). Aztán a karaktert megmutatták arcával együtt (A Jedi visszatér) és egy harmadik színész (Sebastian Shaw) jelent meg a filmvásznon. Végül újabb színészek alakították, gyermekként az akkor 10 éves Jake Lloyd, majd fiatal életszakaszában Hayden Christensen. 

starwars_2szereplok.JPG

A legújabb részekben - Az ébredő Erő, Zsivány egyes - új szereplők sokasága jelent meg, akik közül női főszereplők: Daisy Ridley (mint Rey) és Felicity Jones (mint Jyn Erso) komoly népszerűségre tettek szert. Stabil elismertséget tudhat magáénak az Obi-Wan Kenobit alakító Ewan McGregor. Kíváncsian várjuk a karácsonyi új fejezetet és a 2018-as új spin-off részt, Han Soloról, melyekkel megint új karaktereket és szereplőket ismerhetünk meg.  

2017.09.08.

Ha érdekesnek találtad, keresd fel Facebook oldalunkat is!

sw_logo.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr1112811860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingyonbingyom 2017.09.08. 16:13:07

Nem nagyon vágom ennek az írásnak a lényegét. De ha álmomból felkeltenek akkor is tudom, hogy Luke Skywalker szerepében Mark Hamill-t láthattuk...

Jager_ 2017.09.09. 12:18:16

Az egész eposz legjobb karaktere Han Solo. Aztán meg Darth Vader.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.09.09. 12:44:45

@Ingyonbingyom: okafogyottá váltak a hsz -ok, mert a hibákat kijavítottuk!

Periodista. 2017.09.09. 12:52:07

A Star Wars legjobb karaktere Darth Vader. Rejtélyes, különleges, izgalmas alak. A mellékszereplők közül pedig a fejvadászok (Boba Fett és Jango Fett) a legkiemelkedőbbek. Ami meg a humort illeti, azt Han Solo képviseli.

Han Solo. 2017.12.02. 12:26:14

Nagyon jó a tabló!
Tetszik!
:-) :-)

Arnold Máté Bokor 2023.10.23. 01:19:52

Nagyon jó lett a Sztár Was minden részeit
süti beállítások módosítása